NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • JUNI-JULI 2019
  Lees online  |  Afmelden
Balans

(Advertentie)
Advertentie Lexima

Nieuwe Balans Magazine met dossier over 'stoornisdenken'

‘Training voor ouders van jonge kinderen met ADHD’, ‘Dyslexie door te vroeg leesonderwijs’ en ‘de nieuwe richtlijn DCD’. Het zijn drie van de vele onderwerpen waarover u kunt lezen in het nieuwe nummer van Balans Magazine.
Verder een uitgebreid dossier over de voor- en nadelen van ‘stoornisdenken’, met meningen en bespiegelingen van ouders en professionals. Lees hier meer over de inhoud van de nieuwe Balans Magazine.
Bent u lid van Balans, dan valt ons magazine deze week bij u in de bus. Nog geen lid? Klik dan hier voor meer informatie en een aanmeldformulier.

In de nieuwe BalansKIDS: de handigste rekentrucjes

Tegelijk met Balans Magazine verschijnt ook BalansKIDS, hét tijdschrift voor en door kinderen met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag. In dit nummer o.a. de handigste rekentrucjes, en een interview met Annefleur: ‘Denk niet dat je dom bent als je dyslexie hebt’.
BalansKIDS is hét tijdschrift voor en door kinderen met ontwikkelingsproblemen bij leren en/of gedrag. Als lid van Balans kunt u voor slechts 18 euro per jaar een abonnement nemen.

Lees hier meer over de nieuwe BalansKIDS

Ruim 6000 handtekeningen onder petitie 'Alle kinderen passend onderwijs'

Op 25 juni (vlak voordat de Tweede Kamer sprak over passend onderwijs), overhandigden Balans en vijf andere organisaties de petitie ‘Alle kinderen passend onderwijs en zorg!’ aan de Vaste Kamercommissie Onderwijs. Met deze petitie vragen wij om een onafhankelijk vangnet bij problemen van kwetsbare kinderen in het onderwijs. De petitie is in korte tijd meer dan 6000 keer ondertekend.  Lees meer

Terug van weggeweest: de Balans Award
2005, de eerste uitreiking van de Balans Award

De Balans Award is terug! Voor het eerst sinds een paar jaar reikt Balans weer een Award uit voor het beste voorbeeld van samenwerking tussen school (po/vo) en ouders. Nieuw is, dat we nu ook een Award uitreiken voor de categorie mbo/hbo/wetenschappelijk onderwijs.
Vindt u dat de school van uw kind de Balans Award verdient? De Awards worden dit najaar uitgereikt en u kunt de school nú nomineren. Lees meer

Dit najaar: start Dyslexietour en cursussen Ouderpower

Na de zomer starten bij Balans een aantal interessante nieuwe trainingen en activiteiten:

Dyslexietour
In opdracht van het Stimuleringsprogramma Dyslexie organiseert Balans, tussen september 2019 en eind 2020, 24 bijeenkomsten over leesproblemen en dyslexie. Ouders zo informeren dat zij hun kind met dyslexie zo goed mogelijk kunnen helpen, dat is de opzet van deze ‘dyslexietour’. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk en worden door het hele land gehouden. Ook de kinderen met dyslexie zijn er van harte welkom.
Inmiddels zijn de data van de eerste bijeenkomsten bekend: 18 september in Houten, 25 september in Almere. Meer info volgt op Balansdigitaal.nl/agenda en in het volgende nummer van deze nieuwsbrief (eind augustus).
 
Cursus Ouderpower
Dit najaar begint Balans ook weer met Ouderpower, de cursus voor ouders van pubers met een verstoorde ontwikkeling. Tussen 2013 en 2017 was deze cursus al een groot succes. Nu is hij terug – met zes modules waarin ouders handvatten krijgen aangereikt om het gedrag van hun tieners te leren begrijpen en ermee om te gaan. Inclusief tips en tricks om probleemsituaties aan te pakken.
Meer info in de volgende nieuwsbrief (eind augustus) en op Balansdigitaal.nl/agenda. 

Hier terug te lezen: blogs over het internationale DCD-congres 2019 

Wetenschappers, artsen en behandelaren van over de hele wereld kwamen vorige maand samen in Finland voor een groot congres over DCD (stoornis in de coördinatie van de motoriek). Een van de deelnemers vanuit Nederland was Juan Manterola - jeugdarts kinderrevalidatie in het Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede. Na elke congresdag schreef hij, speciaal voor de ouders van Balans, een blog over wat hij had gehoord en meegemaakt. Hebt u zijn blogs gemist, dan kunt u ze hier teruglezen:

Blog over de 1e congresdag

Blog over de 2e congresdag

Blog over de 3e congresdag

Blog over de 4e congresdag

Extra: antwoorden op vragen van ouders over DCD

Extra: interview met Juan Manterola

Onschool Haren (in Haren, Groningen) richt zich op jongeren die thuiszitten en buiten het schoolsysteem vallen. Het zijn jongeren van 12 tot 21 jaar met ASS of hoogbegaafdheidsproblematiek.

Nieuwsgierig? Donderdagavond 11 juli kunt u er een rondleiding krijgen. Onschool Haren is het hoofdonderwerp van de komende bijeenkomst van Balans afdeling Groningen – 11 juli in De Biotoop in Haren.

BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat tien procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens