Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging van Autisme en het AutismeFonds
  Lees online  |  Afmelden
NVA
NVA
Brabant
NVA
Beste lezer,
De schoolvakantie is weer afgelopen, en we komen langzaam maar zeker weer terug in het vertrouwde ritme. Ook onze AIC’s komen weer op gang voor het nieuwe seizoen, en in deze nieuwsbrief kunt u van een aantal AIC’s al het programma zien voor de komende maand.

In deze nieuwsbrief helaas geen reept van in Kaatjes Keuken, ze had door omstandigheden geen tijd om voor ons een recept te maken, maar ze heeft me toegezegd dat er volgende maand zeker weer een recept in de nieuwsbrief zal verschijnen.

Het congres wat door het landelijk buro wordt georganiseerd wordt heeft een hele metamorfose ondergaan en is zeker de moeite waard om te gaan. In de nieuwsbrief kunt u al een klein stukje vinden wat u daar allemaal kunt verwachten. Maar op de website https://www.autisme.nl/activiteiten/congres-en-themadagen/nva-autismecongres-op-15-november-2019/ kunt u alle uitgebreide informatie vinden. Natuurlijk zal het bestuur van NVA Noord Brabant ook aanwezig zijn met een stand op het congres.

Om de zomer goed te starten is er een barbecue voor alle vrijwilligers van de diverse regio’s georganiseerd. In deze nieuwsbrief heeft een van de vrijwilligers hierover een verslagje geschreven.

Richard de Witte

 
 
Klik hier >

FABIAN FRANCISCUS NVA NOORD BRABANT 3 OKTOBER

 
                
 
Op 3 oktober komt Fabian Franciscus naar Tilburg om daar een optreden te geven. Aansluiten houden we onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering

Wie is Fabian Franciscus:
Fabian Franciscus is een cabaretier met een missie. In zijn laatste ‘viral video’ op Facebook heeft hij het uitgebreid over zijn autisme.
Hij beschrijft op een hilarische manier hoe dat hem soms in verwarrende situaties brengt. “Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar  voren wil brengen. Ik merk dat er nog steeds veel onduidelijkheid en onbegrip heerst over het hebben van autisme. In mijn shows speel ik met dat spanningsveld. 
Maar los van dat is het ook een cabaretvoorstelling en wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”

De Algemene Leden Vergadering wordt dit jaar op 3 Oktober gehouden in onze vaste locatie, het Elisabeth ziekenhuis te Tilburg.

Het programma voor deze avond zal zijn:

20:00 uur zaal open
20:30 start voorstelling
21:30 uur einde voorstelling
21:45 uur start ALV
22:00 uur verwacht einde ALV

Tijden onder voor behoud

Entree prijs:

Leden: €5
Niet leden: €7,50

LET OP: de zaal zal om 20:30 uur op slot gaan. Binnenkomen is hierna niet meer mogelijk. Dit om de voorstelling rustig te laten verlopen.

Aanmelden kan binnenkort via onze website.

I.v.m. de verwachte drukte hanteren wij het pricipe vol=vol. Aanmelden op de avond zelf zal NIET mogelijk zijn                    
  
 

VERSLAG VRIJWILLIGERBARBEQUE

                

               
Op vrijdag 5 juli j.l. kregen alle vrijwilligers uit heel Nederland een barbecue aangeboden door de N.V.A.  De barbecue was in Soest op het, prachtig in de bossen gelegen, terrein van de plaatselijke scouting vereniging.
Tussen half twee en twee uur werd iedereen die zich had aangemeld, en dat waren zo’n 60 vrijwilligers, verwacht.  We werden ontvangen met een hapje en een drankje en er was eerst tijd om met elkaar kennis te maken.
Vervolgens hebben we ons in twee groepen opgesplitst en hebben toen een boswandeling gemaakt. De ene  groep een wandeling van 3 km, de andere groep een wandeling van 5 km. Toen we terugkwamen was er vervolgens  volop tijd om met elkaar in gesprek te gaan, en om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Heb o.a. nog mensen gesproken uit de regio Rotterdam, Overijssel,  Drenthe en Gelderland.
Vanaf vier uur was het tijd voor de barbecue. Deze was prima verzorgd. Dit werd door 
alle aanwezige vrijwilligers dan ook gezien als een blijk van waardering voor het werk dat we verzetten.
We kijken
dan ook met een voldaan gevoel terug op deze bijzonder geslaagde middag. Voor herhaling vatbaar, was dan ook het commentaar. Om zes uur was de barbecue afgelopen en gingen we weer huiswaarts; een ervaring rijker en weer nieuwe enthousiaste mensen kennen geleerd.

 

AUTISME STEUNPUNT 

 
                
     

           

  ‘Autisme bij meisjes’ 
Lezing 2 september 2019

 
Autisme bij meisjes uit zich vaak anders dan bij jongens. Over autisme bij meisjes is echter nog niet zoveel bekend. Zo zijn de gefixeerde interesses vaak anders en zijn meisjes met autisme meer geneigd zich sociaal gezien aan te passen aan de andere kinderen. Door het aangepaste gedrag, vallen deze meisjes in het onderwijs minder op. Vaak lijden ze wel aan angsten, somberheid, eet- of slaapproblemen. Door op jonge leeftijd erkenning en behandeling te bieden kan een lange weg van problemen voorkomen worden. Het is belangrijk dat mensen in het onderwijs hier alert op zijn.
 
Op 2 september 2019 kunt u een lezing bijwonen over autisme bij meisjes
19.30- 21:00 uur bij de MBS Eindhoven

Venetiëstraat 43 in Eindhoven

Graag inschrijven via het inschrijfformulier op de website.

Kosten €10 (bij voorkeur via pin ter plaatse te voldoen)
 
U bent van harte welkom!
 
Team Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant
 
U bent ook welkom op de andere lezingen en workshops die we komend jaar zullen geven:


Kijk voor alle actuele informatie en
mogelijkheid tot inschrijven op:
www.autismesteunpunt.nl
                              
  
 

VOOR ALLE VIJFHOEKJES IN EEN OVERWEGEND VIERKANTE WERELD

               
 
 
 
 
 
 
copyright: Landschip
Voor alle vijfhoekjes in een overwegend vierkante wereld.
 
In de wereld van de puntige vierkantjes werd eens een vijfhoekje geboren. Vijfhoekjes waren jammer genoeg niet gewenst bij de puntige vierkantjes.
 
De vierkantjes zeiden: 'We breken er wel een hoekje af, dan is het ook een vierkantje'.
Dat ging niet zo gemakkelijk als ze dachten. Ze timmerden erop los, maar het lukte niet om er een vierkantje van te maken.
 
Het vijfhoekje was nu flink beschadigd. De puntige vierkantjes waren teleurgesteld over het resultaat. Ze gaven het kapotte vijfhoekje toen maar een grote plank, een houten vierkant, met twee kijkgaten erin. Het vijfhoekje moest voortaan altijd die plank voor zich uit dragen, om op een vierkant te lijken. Zo kon het zich jarenlang in de wereld van de vierkantjes bewegen.
 
Dat vonden de vierkantjes best aanvaardbaar.
Het vijfhoekje werd doodmoe van altijd met die grote zware plank te zeulen. Het bleef maar zoeken en zoeken naar een oplossing om ooit echt een vierkantje te worden.
 
Na lange tijd kwam het uitgeputte vijfhoekje een paar wijze, afgeronde vierkantjes tegen. Die zagen er veel vriendelijker uit dan de puntige vierkantjes.
'Hoe kan ik ooit nog een echt vierkantje worden?' vroeg het vijfhoekje.
'Jij? Een vierkantje? Maar je bent gewoon een vijfhoekje!' zei één van de afgeronde vierkantjes. 'Leg die plank eens even neer.'
De andere afgeronde vierkantjes zagen het nu ook. 'Ja! Jij bent gewoon een vijfhoekje! Jij hoeft toch niet te doen alsof je een vierkant bent! Je hebt alleen maar een hoekje meer dan wij, daar is niks mis mee. Wij kennen er nog wel meer zoals jij, hoor!'
 
Bij de afgeronde vierkantjes mocht het beschadigde vijfhoekje dat zware stuk hout eindelijk weggooien. Een paar puntige vierkantjes hadden dat van ver gezien en zeiden: 'Oei, nu gaat het heel slecht met het vijfhoekje, het lukte altijd zo goed met die plank!'
Maar het vijfhoekje wist wel beter.
 
Vijfhoekjes, vierkantjes, rondjes en ovaaltjes in alle kleuren van de regenboog zoekende naar een luisterend oor m.b.t. autisme, zijn van harte welkom op de inloopactiviteiten van de AIC’s.
voor locaties en planning zie website NVA-NB
 
Het team ervaringsdeskundigen van AIC Eindhoven zitten tijdens de inloop- en mini-thema ochtenden voor u klaar op de woensdagochtenden bij de Korenaer, Strausslaan 1. Zij denken met u mee en hebben de beschikking over divers informatiemateriaal.
Voor de planning van inloop- en thema’s zie:
https://nva-nb.nl/aic-eindhoven/
 

GESPREKSGROEPEN VOLWASSENEN


    
 
     
GESPREKSGROEP VOOR VOLWASSENEN MET AUTISME
GROEP 1.0
LOCATIE MEE WEST-BRABANT
 
Deze avond is voor volwassenen met autisme vanaf 23 jaar. Deelnemers komen uit de regio en kiezen zelf de onderwerpen, delen hun kennis en wisselen ervaringen uit. Miriam Duif, consulent bij MEE West-Brabant en Remko Vervloed, ervaringsdeskundige en projectmedewerker bij Magazijn076 begeleiden de groep.

Meer informatie:
r.vervloed@meewestbrabant.nl.
Vooraf aanmelden via de mail is verplicht.

Deze gespreksgroep is een gezamenlijk initiatief van MEE West-Brabant, AIC Breda en Magazijn076.

 
Data:
2 september, 7 oktober, 4 november, 2 december 2019
 
Tijd:
19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
 
 
Adres Magazijn 076: GEBOUWENCOMPLEX DE KOEPEL,
NASSAUSINGEL 26 GEBOUW E, NR 3
4811 DG BREDA


GESPREKSGROEP VOOR VOLWASSENEN MET AUTISME
GROEP 2.0
LOCATIE MAGAZIJN 076

 
Deze besloten avond is voor volwassenen met autisme die al eerder deelnamen aan een gespreksgroep. Deelnemers hebben gekozen voor verdieping en bepalen zelf de onderwerpen. Beide begeleiders, Sandra Kok van Magazijn076 en Eric Sperber van AIC Breda, zoeken vervolgens naar deskundigen en nodigen hen uit voor een lezing of korte workshop. Iedere avond eindigt met het uitwisselen van ervaringen en / of tips.
Deze gespreksgroep is een gezamenlijk initiatief van AIC Breda  en Magazijn076. Mail voor meer informatie naar Sandra Kok (s.kok@meewestbrabant.nl).
 
Data:
2 september, 7 oktober, 4 november, 2 december 2019
 
Tijd:
19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
 
 
Adres Magazijn 076: GEBOUWENCOMPLEX DE KOEPEL,
NASSAUSINGEL 26 GEBOUW E, NR 3
4811 DG BREDA        
                                                         

FLYER GESPREKSGROEP >
 

NVA CONGRES 15 november


    
 
         Thema: werken aan perspectief

Het programma van het NVA AutismeCongres is dit jaar uitgebreider dan anders! Net als vorige jaren komen er interessante sprekers. En natuurlijk is er weer de bekende informatiemarkt. Je hebt genoeg tijd om lekker bij te kletsen met oude bekenden, of om nieuwe mensen te ontmoeten. Gelijkgestemden, die net als jij op zoek zijn naar meer informatie en contact.

Nieuw dit jaar zijn het Autismecafé, workshops, signeersessies, films en theater. Nog een primeur: je kunt een groot deel van het middagprogramma nu zelf samenstellen. Zo kun je kiezen voor de workshop die het beste bij jouw situatie past.

Het hoofdthema sluit aan op dat van de Autismeweek: werken aan perspectief.


Wat kun je verwachten?

 • Sprekers over werk, opleiding en dagbesteding
 • Gevarieerde workshops
 • Films: de bekroonde animatiefilm Mind my Mind en de film over Marc Evers
 • Theater: cabaretier Fabian Franciscus
 • Informatiemarkt met meer dan 70 exposanten
 • Signeersessies met auteurs
 • Gezellige lunch
 • Autismecafé voor ontmoeting
 • Silent disco
 • Regel ter plekke je Autipas
 • Speeddaten met werkgevers
 • Ontmoet het NVA-team op het NVA-plein
Zorg dus dat je erbij bent! Klik hier om je aan te melden. Je krijgt tot en met 15 september early birdkorting, daarna worden de kaarten duurder! We zien je op vrijdag 15 november in het Beatrixtheater in Utrecht. Tot dan!

Voor meer info klik hier   

                                                         

 

TRIALOOG ONDERZOEK 
Trialoog is een vereniging van Afdelingen Ypsilon, Plusminus en Labyrinth-in-Perspectief in de provincie Noord-Brabant. Deze vereniging bestaat ongeveer 10 jaar. Trialoog is een samenwerking van Triade en dialoog. Het is een overleg orgaan waarin veel ervaringen worden uitgewisseld.

Trialoog onderneemt ook initiatieven: - Chapeau-Woonkringen: deze instelling organiseert en beheert geclusterde woonvormen voor mensen met een psychische aandoening. Onlangs is een Chapeau Woonkring geopend in Rosmalen voor 28 bewoners met autisme. - Centra voor zelfregie.

In het kader van dit project houden wij ook een behoeften-onderzoek onder naasten. Dat wordt uitgevoerd door een professioneel bureau.

U kunt het document sturen naar info@trialoog.org

ONDERZOEK DOCUMENTEN >
 

MIJN ASS EN IK, WAT NU? 6 SEPTEMBER


AIC Breda organiseert i.s.m. Loekje van Hooft van Mijn Kompas de workshop ‘Mijn ASS en ik, wat nu?’ over materialen rondom psycho-educatie voor ouders/verzorgers en hulpverleners.

Psycho-educatie is het geven van informatie aan cliënten, familie en/of kennissen over hoe zij kunnen omgaan met hun beperking of de beperking van hun familielid/kennis. Psycho-educatie kan worden aangeboden kort nadat iemand een diagnose heeft gekregen en kan zowel individueel als in groepsverband.

Verdere informatie over psycho-educatie krijgt u tijdens deze workshop.
Wat kunt u verwachten op deze ochtend:
• Een korte quiz over wat is nu ASS ?
• Wat kun je doen rondom psycho-educatie
• Uitproberen van allerlei psycho-educatie materialen
• Mogelijkheid om anoniem vragen te stellen

Locatie:
MEE West-Brabant
Heerbaan 100
4817 NL Breda

Tijd:
9:30 uur Inloop met koffie / thee
10:00 uur Aanvang
11:30 uur Einde ochtend

Uiterste inschrijfdatum: 5 september 2019 16:00 uurFLYER mijn ass en ik, wat nu? >
 

KORT NIEUWS  AIC ROOSENDAAL

                

               

LOTGENOTENCONTACT OUDERS GROOTOUDERS 13 september
 
Op 13 september a.s. organiseert AIC Roosendaal een lotgenotencontact ochtend voor ouders en grootouders

• Hoe ga je er mee om?
• Hoe verloopt de communicatie?
• Welke uitdagingen kom je tegen?
• Hoe zorg je voor voldoende tijd voor jezelf?

Met elkaar gaan we in gesprek. Het is fijn om ervaringen met elkaar te kunnen delen. We bekijken die ochtend of we de groep opsplitsen in meerdere kleinere groepen.

Dat is afhankelijk van de groepsgrootte en de leeftijden van de kinderen.

Locatie:
De Kameleon
Gerard ter Borchstraat 51
4703 NL Roosendaal
Tijden:
Deuren open om: 9:15 uur
Aanvang: 9:30 uur
Einde: 11:30 uur

 Aanmelden kan via onderstaande button


 

 HET INZICHT KOMT MET DE JAREN  27 september
Tijdens deze ochtend wordt de film “Het inzicht kwam met de jaren" vertoond, een film over Annemiek en Rens, twee oudere mensen met autisme.
Er is nog weinig bekend over hoe autisme eruitziet wanneer volwassenen ouder worden. Vaak is het in de jaren ervoor niet herkend en volgt de diagnose dus pas op latere leeftijd. De film kan een eye-opener zijn voor mensen die met dezelfde problematiek te maken hebben.
Deze ochtend is bedoeld voor iedereen, die in haar of zijn dagelijkse leven of werk te maken heeft met autisme

Na deze film gaan we verder praten over deze film.

Locatie:
De Kameleon
Gerard ter Borchstraat 51
4703 NL Roosendaal
Tijden:
Deuren open om: 9:15 uur
Aanvang: 9:30 uur
Einde: 11:30 uur

Aanmelden kan via onderstaande button 

KORT NIEUWS  AIC EINDHOVEN

 
OP JE ZELF 11 september
In deze film vertellen twee jongeren met autisme hoe zij hun studie op de universiteit en de Hogeschool aanpakken.
Ze zijn ze op weg naar een zelfstandig leven en de invulling van hun carrière.
De film laat op een openhartige, positieve manier zien wat de mogelijkheden voor jongeren met autisme en studeren zijn.

Na de film gaan we samen in gesprek.

Wanneer: Woensdag 11 september 2019
De koffie staat klaar om 9.30
Start dvd: 9.45
Eindtijd: 11.30
Locatie:
De Korenaer
Strausslaan 1
5653 AJ Eindhoven

 Aanmelden kan via onderstaande buttonLOSLATEN HOE DOE JE DAT 25 september

Wat doe je (nog) wel, maar wat zeker niet meer?
Wat verwacht "de buitenwereld" van je en wat mag nu ineens niet meer?
Wat wil jij?

Dillema's en vragen waar veel ouders van (jong)volwassenen met autisme mee rondlopen.
Je bent niet alleen. Kom naar deze thema-ochtend en deel je twijfels met andere ouders.

Wanneer: Woensdag 25 september 2019
De koffie staat klaar om 9.30
Aanvang: 9.45
Eindtijd: 11.30

Locatie:
De Korenaer
Strausslaan 1
5653 AJ Eindhoven


Aanmelden kan via onderstaande button

 

HET AUTISMECAFE 9 SEPTEMBER

Autisme en communicatie


 
                                   

Het Autismecafé is de plek om ervaringen en informatie uit te wisselen op het gebied van autisme en wordt georganiseerd voor en door ouders

Wij nodigen, vooral ouders, familieleden en andere belangstellenden uit deel te nemen aan deze avond van het autismecafé 073. Het thema van deze avond is:

                                  Autisme en Communicatie

Personen met autisme hebben vaker moeite met het begrijpen van communicatie en kunnen problemen ondervinden in het zich goed kunnen uitdrukken. De communicatie verloopt niet altijd vanzelf. Hoe verloopt de informatieverwerking, de manier van waarnemen en het proces van betekenisverlening bij personen met autisme en wat is de invloed daarvan op de communicatie? We proberen antwoord te krijgen op vragen als; waarom loopt het soms mis in de communicatie, waarom moet bij sommige mensen de boodschap vaker herhaald worden of duurt het langer voordat er reactie wordt gegeven. Hoe kunnen wij zorgen voor een goede communicatie. 
 
Onze gast Karin Schrijnemakers zal door veel concrete voorbeelden te gebruiken duidelijk maken waarom de communicatie niet altijd vanzelf verloopt en hoe we personen met autisme daarbij kunnen helpen. Karin is logopedist en autismeconsulent bij Amarant. Zij is gespecialiseerd in het doen van communicatieonderzoek bij mensen met autisme en geeft advies op het gebied van communicatie aan ouders en begeleiders.
 
Peter Giellissen, onze vaste gespreksleider, gaat vanavond met Karin in gesprek.
Zoals u van ons gewend bent, is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen.
Locatie:  HUB Stedelijk VSO, T.M Kortenhorstlaan 2 Rosmalen (naast Rodenborchsp College)   (LET OP NIEUWE LOCATIE!)
Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur

Toegang:  Gratis, aanmelden is niet nodig

Gespreksleider: Peter Giellissen                                                                      Gast: Karin Schrijnemakers

Wees welkom namens de werkgroep van Autismecafé 073. Bij vragen kunt u contact opnemen via autismecafé 073@outlook.com
Autismecafé 073 autismecafe Den Bosch
 http://autismecafe-denbosch. nl

                                                               

 
 
 
  
 

NAR NEDERLANDS AUTISME REGISTER

Prikkelgevoeligheid


 
                                   


                                                              

Op donderdag 18 juli ben ik naar Vrije Universiteit Amsterdam geweest vanwege het promotie-onderzoek van Drs. Ricarda Weiland betreffende prikkelgevoeligheid. Dit onderzoek loopt via het Nederlands Autisme Register. Informatie staat ook op de website van het NAR. Men is nog steeds op zoek naar mensen die aan
het onderzoek willen deelnemen. Als je deelneemt krijg je de reiskosten vergoed. Het onderzoek duurt nog ongeveer 2 jaar.
 
Het onderzoek nam 3,5 uur in beslag. Eerst moet je een vragenlijst invullen. Het onderzoek vond plaats in  de kelder van de VU. Daar is geen hinder van geluid. De onderzoekskamer is helemaal geïsoleerd. Het was  er werkelijk muisstil. Heb tal van tests gedaan op het gebied van beeld en geluid. De ene keer kreeg je voor-
werpen te zien en moest je aangeven of het object verschoven was ten opzichte van het vorige beeld, de  andere keer kreeg je een geluid te horen en moest je aangeven waar dat geluid vandaan kwam. Dat moest echter razendsnel, je had gemiddeld maar 1 seconde bedenktijd. Opperste concentratie was dus geboden.
Het was best behoorlijk inspannend, ondanks het feit dat je 3 uur op een stoel in een stille kamer zit. Na iedere (sub)test was er even een korte pauze.
  
 

GLEVERIS PROBEER PROJECTEN

 

                           

 
Meer info: www.gleveris.nl en/of stuur een e-mail naar info@gleveris.nl .

Klik hier om de flyer te downloaden

                      


                                         

  

VACATURES BINNEN NVA NOORD BRABANT

 

                           
                              Diverse vacatures 
 
Vanuit het bestuur van de regio Noord Brabant zijn wij op zoek naar diverse vrijwilligers die onze diverse teams kunnen versterken. Zonder uw hulp kunnen onze Autisme Informatie Centra niet blijven bestaan. Het is leuk en dankbaar werk.
We hebben in Brabant 8 AIC centra, die allemaal op diverse niveau's vrijwilligers kunnen gebruiken.

Wat bieden wij u:

· Het werken met een enthousiast team
· Deskundigheidsbevordering middels cursussen
· Ondersteuning vanuit het regionaal bestuur
· Reiskostenvergoeding tegen de normaal geldende tarieven, €0,19 per km,
of volgens de tarieven van openbaar vervoer.

Het betreft een vrijwilligersfunctie waar geen vergoeding tegenover staat

Deze vacatures staan momenteel open:

- Coördinator AIC Eindhoven
- Coördinator AIC Tilburg
- Organiseren van thema bijeenkomsten AIC Den Bosch
- Organiseren van thema bijeenkomsten AIC Eindhoven
- Administratieve vrijwilliger AIC Eindhoven
- Vrijwilligers voor bemanning AIC's (diverse taken)Klik op de beschrijving voor meer informatie of om te reageren op een van de vacatures.

We hopen dat we deze vacatures snel kunnen invullen, want er is geen waardevoller werk dan vrijwilligerswerk bij NVA Noord Brabant.

                                         
  

ACTIVITEITEN VAN DE KEMPEN SPECIALS IN SEPTEMBER

 

                           


De Kempen Specials is een vrijwilligersinitiatief voor kinderen en jongeren met autisme en een normale begaafdheid. Inmiddels bestaan we al 8 jaar, waar wij uiteraard ontzettend trots op zijn, en hebben wij een bijzondere samenwerkingsband met AIC De Kempen, een onderdeel van de NVA  ( Nederlandse Vereniging Autisme).De activiteiten van komende maand van DKS:

KIDS

Activiteit in het weekend van 7/8 september.
De informatie over de te organiseren activiteit kunt u binnenkort lezen op www.dekempenspecials.nlTEENS

Mini-pizza’s maken
Zondag 1 september
13.30 – 16.00 uur
D’n Achterum, Voortseweg 9 Eersel

Paintball
Zondag 15 september
13.30 – 16.00 uur


IETS DRINKEN EERSEL


Iets drinken 18+ 
Woensdag 4 september.
19:00 – 23:00 uur
Cafe de Mert
Markt 12, Eersel


Al onze activiteiten zijn te bekijken/aan te melden op www.dekempenspecials.nl

                                        
  
 
FLYER DE KEMPEN SPECIALS KIDS
 

ABC CIRCUITAutisme Beleving Circuit
Ervaar een leven met autisme
 
 
Altijd al benieuwd hoe het is om te leven met autisme (ASS)? Beleef het zelf eens en meld je aan!
 
Via tien korte opdrachten ervaar je wat een intense prikkeling van de zintuigen met je doet en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw manier van denken. De workshop geeft je inzicht in een leven met ASS en tips om meer autismevriendelijk te zijn. Deze eenvoudige aanpassingen maken vaak een groot verschil voor mensen met en zonder autisme.
 
Voor wie:
Familieleden, vrienden, collega’s en andere betrokkenen van mensen met autisme, scholieren en studenten

Wanneer:
Zaterdag 31 augustus 2019, 09.30 – 12.30 uur

Zaterdag 28 september 2019, 09.30 – 12.30 uur

Locatie:
Magazijn076, Nassausingel 26, Gebouw E, nr 3, 4811 DG Breda

Aantal deelnemers:
Het aantal deelnemers per workshop is maximaal twaalf. Vol is vol!

Kosten:
Volwassenen: 35 euro per persoon
Kinderen en jongeren tot 18 jaar: 25 euro per persoon

Aanmelden en meer info:
Mail: info@magazijn076.nl / tel: 06-13320892

 
FLYER DE KEMPEN SPECIALS KIDS
 
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens   |   Aanmelden  |  Afmelden