NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • SEPTEMBER 2019
  Lees online  |  Afmelden
Balans

(Advertentie)
Advertentie Lexima

Onderwijssymposia met Katinka Slump en Noëlle Pameijer

Hoe bereid je een gesprek met school goed voor, wat kun je zeggen, wat kun je vragen en hoe? Dat komt aan de orde in de workshop die Noëlle Pameijer (bekend van het boek Samen Sterk!) geeft tijdens de regionale avondsymposia over onderwijs van Balans. De bijdrage van onderwijsjurist Katinka Slump (columnist Balans Magazine) zal gaan over de rechten van ouders en de zorgplicht van school – een actueel thema, nu een groeiend aantal kinderen niet tot ontwikkeling kan komen op school. De onderwijssymposia beginnen met een korte film over Arga Paternotte, die jarenlang ‘het gezicht van Balans’ was.

10 euro incl. gratis boek
Als Balans-lid betaalt u slechts 10 euro voor tickets (+ €1,43 servicekosten). Bij de prijs inbegrepen is een gratis exemplaar van het nieuwe boek van Katinka Slump (een bundeling van tien jaar columns, aangevuld met heel veel nieuwe informatie).
De entreeprijs voor niet-leden is 25 euro (+ €1,85 servicekosten), maar voor dat bedrag bent u (desgewenst) meteen ook steunlid van Balans.

Agenda
Het eerste van de zes regiosymposia wordt gehouden op woensdagavond 2 oktober in Paterswolde. Daarna volgen avonden in Capelle a/d IJssel (9 oktober), Wierden (26 november), Noord-Limburg (23 januari 2020, plaats nog onbekend), Noord-Scharwoude (27 februari 2020), Utrecht/Gelderland (17 maart 2020, plaats nog onbekend). Meer informatie en aanmelden via onderstaande links:
 
Paterswolde, 2 oktober: meer info en aanmelding
Capelle a/d IJssel, 9 oktober: meer info en aanmelding
Wierden, 26 november: meer info en aanmelding
 
Aanmelden voor de drie overige symposia is binnenkort mogelijk.

Was uw dochter van 15 vanochtend ook weer zo onhandelbaar?
Of lukt het uw zoon van 13 maar niet om aansluiting te krijgen met zijn klasgenootjes in zijn nieuwe brugklas?

Dan is de cursus BalansOuderpower iets voor u. BalansOuderpower is een zelfhulpcursus vóór en dóór ouders van pubers met een ontwikkelingsprobleem, zoals ADHD of autisme. In zes cursusavonden gaan we met elkaar na waarom deze pubers zich gedragen zoals ze zich gedragen, en hoe we daar als ouders mee kunnen omgaan. De cursus is nu te volgen in:

Amsterdam (info en aanmelden)
De Bilt (info en aanmelden)
Enschede (info en aanmelden)
Rheden (info en aanmelden)
Zwolle (info en aanmelden)
(in Den Bosch draait de cursus al enkele weken)

Dyslexietour is gestart; 22 gratis inloopbijeenkomsten volgen

In Almere is deze week de Balans Dyslexietour van start gegaan (na een pilotbijeenkomst afgelopen week in Houten). De komende anderhalf jaar volgen nog 22 van deze gratis inloopbijeenkomsten voor ouders (én kinderen!) over leesproblemen en dyslexie.

De eerstvolgende bijeenkomsten die nu op de kalender staan, vinden plaats in Amstelveen, Assen, Panningen, Landgraaf, Groningen en Leiden.

Lees hier meer over de Balans Dyslexietour

BalansAdvieslijn nu elke dag open

Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind of over de ondersteuning die het nodig heeft, dan kunt u bellen met een van onze ervaringsdeskundigen. De BalansAdvieslijn is nu dagelijks geopend van 10 tot 13 uur.

Lees meer

Meldpunt voor onterechte dwang en drang

Balans heeft een meldpunt geopend voor ouders en professionals die te maken krijgen met onterechte dwang en drang.

Lees meer

Kinderombudsvrouw: 'Leerlingenvervoer moet in het belang van het kind zijn'
Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer maakt zich zorgen over het leerlingenvervoer. 'Bij besluiten over kinderen moet hun belang altijd voorop staan’, zegt zij. ‘Bij het toekennen en uitvoeren van leerlingenvervoer gebeurt dit nog te vaak niet. Hierdoor zijn er zelfs kinderen die geen toegang hebben tot voor hen passend onderwijs.' De Kinderombudsvrouw heeft nu tien uitgangspunten geformuleerd waarmee gemeentes het beleid, de besluitvorming en de uitvoering rond leerlingenvervoer kunnen verbeteren.  Lees meer
 
OPROEP: problemen met aangepaste schoolboeken voor dyslexiesoftware?
Twee jaar geleden besloot het Ministerie van OCW de subsidie stop te zetten voor het produceren van nieuwe bestanden van schoolboeken voor dyslexiesoftware. Nieuwe schoolboeken zijn daardoor niet meer beschikbaar in een versie die leerlingen kunnen ‘lezen’ met hun dyslexiesoftware.

Gebruikt uw leerling of kind met dyslexie digitale schoolboeken voor dyslexiesoftware? Dan wil Oudervereniging Balans graag weten of alle benodigde boeken ook beschikbaar zijn.

Lees meer
 
Nieuwe boeken over stripheld uit BalansKIDS 

In elk nummer van BalansKIDS, het tijdschrift voor en door Balans-kinderen, staat een grappig verhaaltje van stripheld Joep. Goed nieuws voor kinderen die meer over Joep willen lezen: er zijn ook boeken over hem. Deze verschijnen in de bekroonde serie Kijk en Lees.
Er waren al Joep-boeken voor groep 3 en 4, nu zijn er ook drie boeken voor de AVI-niveaus voor groep 5 (vanaf 8 jaar). Lees meer

BOEK NODIG? BESTEL HET VIA BALANSSHOP.COM!

In de webshop balansshop.com vindt u alle (vak)literatuur op het gebied van ontwikkelingsproblemen als ADHD, autisme en dyslexie. Maar ook voor romans, kinderboeken en spelletjes kunt u terecht bij balansshop.com. Van elke aankoop gaat tien procent naar Balans, zonder dat u meer betaalt. Alvast hartelijk dank! 
 

(Advertentie)
Advertentie Autismefonds
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens