NIEUWS VAN OUDERVERENIGING BALANS • FEBRUARI 2020
  Lees online  |  Afmelden
Balans

(Advertentie)
Advertentie Woordhelder

Podcast 'Het meisje van het Vossius' nu compleet
Een leerling blijft twee keer achter elkaar zitten door een ongeluk en de gevolgen daarvan. Moeder wordt verzocht haar dochter uit te schrijven. Kan dat zomaar? En is er nog een weg terug? Luister naar Het meisje van het Vossius, een podcast in vijf delen over passend onderwijs.

Alle delen, inclusief de nieuwste aflevering ‘Nu’, kunt u hier beluisteren.
 
Binnenkort in Utrecht en Nijmegen: avondsymposia Balans over onderwijs

Meer weten over de rechten van ouders ten aanzien van het onderwijs? Behoefte aan tips voor een betere samenwerking tussen ouders en school? Kom dan naar een van de regionale avondsymposia van Balans over Ouderbetrokkenheid in het Onderwijs, met sprekers Noëlle Pameijer en Katinka Slump.

17 maart in Utrecht of 14 april in Nijmegen (klik op de links voor info en aanmelden)


(Advertentie)
Advertentie Lexima Dyslexieconferentie

Schoolkeuze: 8 tips voor ouders

Ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag die van basis- naar voortgezet onderwijs  gaan, willen deze overstap zorgvuldig maken. Balans heeft voor u 8 tips op een rij gezet.

Lees verder
 
Tv-tip: Klokhuis-aflevering over dyslexie

 

De Klokhuis-uitzending van woensdag 4 maart (18.40 uur, NPO 3) is een speciale aflevering over dyslexie. Tycho vertelt over hoe hij zijn dyslexie ervaart, waar hij tegenaan loopt en hoe hij ermee omgaat. Dyslexiespecialist Iris legt uit wat dyslexie precies inhoudt en wat je eraan kunt doen.

Lees meer
Suzanne Boomsma: 'Passend onderwijs gaat over leren omgaan met verschillen'

Een Volkskrant-column van Merel van Vroonhoven over passend onderwijs riep heel veel reacties op bij ouders. Suzanne Boomsma, directeur van Balans, reageerde op de Facebookpagina van Balans.

Lees hier haar reactie.


 Oproep: ga in gesprek met OCW over passend onderwijs

Graag nodigen we u namens het ministerie van OCW uit voor een bijeenkomst op 4 of 6 maart om in gesprek te gaan over passend onderwijs.

Lees meer

Zelf een training 'Ouders ervaren en deskundig' organiseren?

Afgelopen halfjaar volgden 15 ouders de training Ouders ervaren en deskundig. Zij hielden hun indrukwekkende eindpresentaties op 31 januari jl. (lees hier meer over deze slotdag). 

Denk jij ‘zo’n training gun ik de ouders in mijn organisatie of regio ook’? Of ben je nieuwsgierig of deze training iets voor jullie organisatie kan betekenen? Op dinsdag 3 maart is er een Ambassadeursdag voor mensen/organisaties die belangstelling hebben om de training Ouders ervaren en deskundig te organiseren.

Lees meer

DCD Beleidsconferentie: samen werken aan betere DCD-zorg

Behandelaren van kinderen met DCD kwamen 31 januari in Friesland samen voor een DCD Beleidsconferentie – bedoeld om met elkaar te werken aan betere zorg voor kinderen met DCD. Ook ouders waren uitgenodigd, met name om te vertellen hoe zij de samenwerking met de behandelaars ervaren.
In de middag werden diverse innovatieve ideeën gepresenteerd, zoals een simulator om het leren fietsen in het verkeer te vergemakkelijken (zie foto). 

Lees meer

Problemen hoogbegaafde leerlingen, thuiszitters en ouders in kaart gebracht

Voor veel hoogbegaafde leerlingen sluit de onderwijsomgeving niet altijd aan op hun behoeften. Dat is inmiddels wel bekend, maar de ervaringen van deze leerlingen waren tot nu toe niet gebundeld. EigenWijs HB inventariseert nu welke knelpunten kinderen, jongeren en hun ouders ervaren.
Op basis van de resultaten wordt, in samenwerking met Balans en het Kenniscentrum voor Makkelijk Lerenden, bekeken wat er kan worden gedaan om verbeteringen in gang te zetten. Ook u kunt de vragenlijst van EigenWijs HB invullen!

Lees meer

Een vraag over onderwijs of zorg? Bel BalansAdvies!

Veel ouders van kinderen met ondersteuningsbehoeften hebben vragen over zorg en onderwijs. Daarmee kunnen zij terecht bij BalansAdvies. Elke werkdag van 10.00 tot 13.00 uur staan (ervarings)deskundige vrijwilligers voor u klaar.
U kunt bellen met 030 - 225 50 50, kies dan via het keuzemenu voor keuze 3

Lees meer
 

Ook dit voorjaar organiseert Balans voor u een groot aantal mooie activiteiten. Hieronder een greep uit het aanbod voor de komende maanden (klik op de links voor meer informatie):

Dyslexietour (gratis inloopbijeenkomsten over leesproblemen en dyslexie, georganiseerd in opdracht van het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie):
4 maart in Leiden, 11 maart in Urk, 17 maart in Zwolle, 21 maart in Amsterdam, 25 maart in Haarlem, 14 april in Someren, 15 april in Oosterbeek, 22 april in Capelle a/d IJssel. Kijk voor meer data op https://balansdigitaal.nl/agenda/

BalansOuderpower (cursus voor ouders van pubers met o.a. ADHD of autisme): binnenkort in
Enschede (start 4 maart) en Drenthe (start 1 april).

Thema-avond DCD (17 maart in Tilburg, een avond van Balans Midden-Brabant)

Balans-symposia Ouderbetrokkenheid in het Onderwijs: zie bovenstaand bericht


(Advertentie)
Advertentie Autismefonds
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens