NIEUWS VAN OUDERVERENIGING BALANS • MEI 2020
  Lees online  |  Afmelden
Balans
(Advertentie)
VOOR EEN BEPERKTE GROEP LEERLINGEN
Mondelinge staatsexamens kunnen nu toch online

De schriftelijke en praktische staatsexamens (vso) zijn nu een week bezig. Op 6 juni beginnen de mondelinge staatsexamens. Daar was veel om te doen. Er bleef grote onvrede over het feit dat het niet mogelijk zou zijn de mondelinge examens online af te nemen.
Oudervereniging Balans heeft dit samen met Ouders & Onderwijs en vele ouders en leerlingen ook duidelijk laten horen. Uiteindelijk heeft minister Slob toch besloten dat ook online mondeling college-examen doen nu tot de maatwerkmogelijkheden behoort. Maar wel alleen voor een beperkte groep. Lees meer

Eerder al beloofde de Onderwijsminister dat examenkandidaten in het vso een vierde herkansingsmogelijkheid krijgen. Dat deed hij tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer op 13 mei.
Lees hier meer over de uitkomsten van dat debat. 

(Advertentie)
Eerste Kamer stemt in met aanpassing Wajong

Jongeren met een arbeidsbeperking zijn woedend over de aanpassing van de Wajong (Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten). Toch is op 26 mei ook de Eerste Kamer akkoord gegaan met de nieuwe Wajong, ondanks fel protest van vele belangenorganisaties. De nieuwe regels pakken financieel slecht uit voor jongeren die alleen in deeltijd kunnen werken. Lees meer

Leerlingen met leesproblemen en de coronacrisis
In juni krijgen kinderen met ernstige leesproblemen op de basisschool een toets, om vast te stellen of zij moeten worden doorverwezen naar de dyslexiezorg. Maar tijdens de coronacrisis hebben niet al deze leerlingen voldoende ondersteuning kunnen krijgen. Daardoor zijn zij misschien nog niet toe aan het ‘derde toetsmoment’ in juni.
Hoe moeten scholen daarmee omgaan? Dyslexie Centraal heeft daarvoor adviezen opgesteld.

Lees meer
 
 
Wat vraagt u van Balans? Uw mening telt!

Balans wil ouders zo goed mogelijk informeren, ondersteunen en vertegenwoordigen. Daarom willen we graag uw mening horen: waar hebt u behoefte aan? Wat doet Balans goed? En wat kan beter?
Vul vandaag nog onze enquête in. Er is een versie voor leden en een voor niet-leden.

Cursus 'Dyslexie en Engels'

Zaterdagmiddag 31 oktober kunt u bij Balans deelnemen aan de cursus ‘Dyslexie en Engels’. Een cursus voor ouders en opvoeders van een kind met dyslexie dat moeite heeft met het leren van Engels. Na afloop weet je hoe je je kind hierbij kunt helpen. Lees meer

Zaterdag 13 juni Online Algemene Ledenvergadering van Balans

Zaterdagmiddag 13 juni vindt de Algemene Ledenvergadering van Balans plaats. In verband met de Coronacrisis organiseert Balans deze ALV digitaal - met mogelijkheid om te stemmen en te chatten.
Op de agenda staan o.a. de bespreking van (concept-) jaarrekening en jaarverslag en de voordracht van een bestuursvoorzitter en algemeen bestuurslid.
Leden van Balans ontvangen de uitnodiging met vergaderstukken in de week van 1 juni.

Balans zoekt nieuwe bestuursleden

Door interne wijzigingen binnen het huidige bestuur, is Balans op zoek naar een penningmeester en een algemeen bestuurslid.

Lees meer

'Sneak preview' BalansMagazine 03

Begin juli valt BalansMagazine 03 bij u op de mat. Lees hier alvast wat u kunt verwachten.

'Thuiszitters': vertel over je ervaringen
De Number Five Foundation (mede opgericht en geleid door Prinses Laurentien) wil bijdragen aan een betere samenleving door sociale vraagstukken te onderzoeken en vanuit verschillende kanten te kijken naar oplossingen. Deze stichting wil nu iets doen aan de thuiszittersproblematiek – en vraagt daarvoor de medewerking van de ‘thuiszitters’ zelf (leeftijd 14-20 jaar).

Lees meer


 
 
BalansAdvies: stel uw vragen per mail of telefonisch

Ook tijdens de coronacrisis blijft BalansAdvies voor u klaar staan! Heeft u een vraag over ondersteuningsbehoeften bij leren en/of gedrag of over (passend) onderwijs, dan kunt u die stellen via het contactformulier van BalansAdvies op onze website. Maar u kunt ook bellen, elke werkdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Draai hiervoor het algemene nummer van Balans (030 – 225 50 50), en kies in het keuzemenu voor optie 3.
Lees meer


(Advertentie)
Advertentie Autismefonds
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens