NIEUWS VAN OUDERVERENIGING BALANS • FEBRUARI 2021
  Lees online  |  Afmelden
Balans
Succesvolle Balanslobby voor Staats-Examenkandidaten en Thuiszitters!
               
Gisteren, 25 februari, sprak de Tweede Kamer over het Nationaal Plan Onderwijs (NPO) van de onderwijsministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven waarbij 8,5 miljard wordt geïnvesteerd in het onderwijs om de negatieve gevolgen zoals leerachterstanden veroorzaakt door de coronacrisis, aan te kunnen pakken.

Balans heeft samen met Ouders & Onderwijs en Ieder(in) kort ervoor nog een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin specifiek aandacht is gevraagd voor de leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. De inhoud van deze brief zagen we terug in de moties die werden aangenomen.

Lees hier verder​


En verder over de Balanslobby: Onrechtmatig melden VIR moet stoppen
 

Op deze plaats in de Balansnieuwsbrief staat vanaf deze maand de nieuwe rubriek BALANSLOBBYHOEK met een greep uit de reeds verschenen linken op de Balanswebsite en social media, die verband houden met de Balanslobby-activiteiten van de afgelopen maand. Dit keer:

https://balansdigitaal.nl/nieuws/onrechtmatig-melden-verwijsindex-risicojongeren-moet-stoppen/

https://balansdigitaal.nl/nieuws/leesproblemen-of-dyslexie-in-coronatijd-wat-moet-je-als-ouder-hierover-weten/

Balans bij De Hofbar in programma over thuiszittersproblematiek
 


                                                                            Presentator Rutger Castricum van De Hofbar (foto: Hans Tak)

Balans is benaderd voor medewerking aan een uitzending van De Hofbar over de problematiek rondom thuiszitters. Bestuurslid Marcel Reining van Balans deelt hierin zijn eigen ervaringen bij presentator Rutger Castricum. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit programma dinsdag 2 maart uitgezonden van 22.10-22.35 uur, tenzij er door omstandigheden ander nieuws voor in de plaats komt.

Zie de linken:
https://www.powned.tv/programmas/de-hofbar en http://gids.tv/25946800.

Mooi sluit hierbij aan het volgend item in deze nieuwsbrief.

Schooluitval voorkomen door aansluiting bij belevingswereld kind 
           
Paul Delnooz 
Vanwege een onderzoeksrapport van Oudervereniging Balans schrijft ook het ministerie van OCW sinds kort over ruim vijftienduizend thuiszitters in Nederland, die door ontwikkelingsproblemen van onderwijs zijn uitgesloten. De vraag is nu: hoe voorkomen we dat dit aantal thuiszitters onder de huidige wet ‘passend onderwijs’ verder oploopt? We dragen daartoe de komende nieuwsbrieven alternatieven aan, omdat we ons als oudervereniging mede verantwoordelijk voelen voor de leerlingen en de gezinnen die dit treft. Deze alternatieven zijn ter inspiratie van ouders, onderwijsprofessionals en andere betrokkenen bij onderwijs, zoals politici en (gemeente)ambtenaren.
Deze nieuwsbrief een gesprek met Paul Delnooz, auteur, oprichter van de Innovatie Academie, en voormalig lector van de Pabo in Breda.
Lees hier verder




'Depressie bij kinderen en jong-volwassenen' en andere online evenementen van Balans
           
Leden van Balans en Mama Vita kunnen gratis deelnemen aan de volgende online-evenementen die in maart worden georganiseerd. Niet-leden betalen een bijdrage van tien euro per webinar of online-workshop. Voor meer informatie over de online bijeenkomsten/webinars zie:www.balansdigitaal.nl/agenda.

Bij vragen kun je per mail contact opnemen met Claudette Nouris, regio-coördinator bij Balans en Mama Vita, via: claudette.nouris@balansdigitaal.nl of claudette@mamavita.nl.
We kijken uit naar jouw deelname!

Bekijk hier het 0321-maandoverzicht




'Ik ben het niet waard haar moeder te zijn'. Oudercolumn door Eva (29)
           
Een column geschreven door Eva, moeder van twee kinderen onder wie een zoon met autisme, en gescheiden.

‘Vrijdagochtend 6 uur. Ik hoor mijn zoon naar het toilet gaan. Ik heb geslapen, maar ben uitgeput. Moe, doodmoe. Als ik mijn zoon hoor terugkomen van het toilet roep ik: 'Goedemorgen lieverd, kom je even met mamma knuffelen?' Bij het horen van zijn ‘Nee', breek ik. Ik doe mijn uiterste best niet mijn huilen te laten horen, maar het is te laat. Hij zit al aan de rand van mijn bed. En ik heb in geen jaren echt gehuild, maar er is geen houden meer aan. Met de beste wil van de wereld niet.’

Lees hier verder




Diagnosetraject dyslexie tegengewerkt?De 24/7 BalansAdvieslijn is er voor jou
 
 Lies Visser van de BalansAdvieslijn

Heb jij een vraag met betrekking tot zorg en/ of onderwijs met betrekking tot jouw kind(eren) of gezin, schroom niet en bel de BalansAdvieslijn of vul het contactformulier in. We zijn van maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 10.00 en 13.00 uur op 030 - 225 50 50 (keuze 3). Zie voor het BalansAdvies-Contactformulier: www.balansdigitaal.nl/balansadvies-2

Lees hier de case van deze maand: Hoe start je een diagnosetraject bij dyslexie als niet alle partijen meewerken?

'Kun je over ADHD heen groeien?' Lees het nu in BalansMagazine
 

Kosteloos een inspirerend artikel uit de nét verschenen Balans Magazine voor jou: Melissa Vos, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen vertelt over het eventueel heen groeien over ADHD-kenmerken.
‘De symptomen blijven maar de heftigheid ervan neemt af.’ Lees hier verder.

Ben je nieuwsgierig naar meer verdiepende en actuele verhalen uit het BalansMagazine, dat elk kwartaal verschijnt, meld je dan hier aan als lid van Balans. Voor meer info over het deze maand verschenen magazine zie: https://balansdigitaal.nl/nieuws/het-eerste-balansmagazine-van-2021-is-uit/

OVER OUDERVERENIGING BALANS. VOEL JE THUIS EN WORD LID
 

Onze vereniging ontvangt gedeeltelijk subsidie van de overheid. Aanvullend zijn wij (financieel) afhankelijk van onze (steun)leden en donateurs. Wil je het werk van Balans ook steunen en de stem van ouders verstevigen? Word dan ook (steun)lid van Balans. Je steunt ons al voor € 25,00 per jaar! 



Voordelen
De voordelen kort op een rijtje: je ontvangt het kwartaalblad BalansMagazine, kunt onbeperkt bellen met de BalansAdvieslijn, krijgt kortingen en/of gratis toegang tot Balans - on/offline – evenementen/ oudercursussen etc. Jouw stem doet ertoe op de Algemene Ledenvergaderingen die we jaarlijks houden. En - de voorraad raakt op - als nieuw lid ontvang je gratis het boek Leerrecht? van Katinka Slump ter waarde van €15,95.

 

BalansKids is hét tijdschrift voor kinderen die ondersteuning nodig hebben bij leren en/of gedrag én hun broers, zussen en vrienden! De eerste BalansKIDS van 2021 is nu uit! Lees hier wat erin staat


BALANSAGENDA


Ondanks corona gaan wij gewoon door! Zie voor alle BalansActiviteiten in het land: www.balansdigitaal.nl/agenda/ 

Welkom bij onze club van vrijwilligers!
 

ADVERTEREN IN BM OF DEZE NIEUWSBRIEF?

Wil jij adverteren in Balans Magazine of in deze BalansNieuwsbrief die maandelijks verschijnt, klik op deze link: https://balansdigitaal.nl/nieuws/adverteren-in-balans-magazine-enof-onze-nieuwsbrief/

Redactie BalansNieuwsbrief: Beatrice Keunen, Joli Luijckx, Claudette Nouris, Karin van Ooijen, Jurgen Breeman​


Onze samenwerkingspartners:
Advertentie Autismefonds

(Advertentie)
Advertentie Autismefonds
Oudervereniging BALANS
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |Doorsturen
 
|  Mijn gegevens