DIGITALE NIEUWSBRIEF • OUDERVERENIGING BALANS • JUNI-JULI 2021
  Lees online  |  Afmelden
Balans
ADVERTENTIE
UWLOGO




Speciaal voor leden van Balans: juridisch adviesgesprek met Katinka Slump
 
Ben je ouder van een kind, en heb je vragen over passend onderwijs voor jouw kind? Bijvoorbeeld over toelating, aanmelding, (deelse) schorsing, verwijdering of uitschrijving van jouw kind door de school? Loop je vast en wil je graag advies van een onderwijsjurist? Dat kan. Als je lid bent van Balans of lid wordt.
Denk je dat jij erg geholpen zult zijn met een eenmalig juridisch adviesgesprek van een half uur? Meld je dan aan vóór 20 juli.
 
Katinka kan maar een beperkt aantal leden helpen met een adviesgesprek. Zijn er te veel aanmeldingen, dan krijg je sowieso advies van een andere specialist.
Voorwaarden: Je moet lid zijn of worden van Balans om in aanmerking te komen voor het adviesgesprek met Katinka. Ben je nog geen lid? Je mag dan ook eerst het aanmeldformulier invullen. Kom je daadwerkelijk in aanmerking voor het adviesgesprek, dan vragen we je alsnog lid te worden. Door lid te worden krijg je vier keer per jaar BalansMagazine, mag je onze Webinars (bijna) gratis volgen, steun je onze lobby en krijg je onbeperkte hulp, steun en advies van onze Balans Advieslijn.
 
Zomersluiting Balans
UWLOGO
 
Het is bijna zover: de zomervakantie! We wensen iedereen natuurlijk veel vakantieplezier! Ook Balans gaat met vakantie. Tijdens deze periode zullen we beperkt bereikbaar zijn.
 
Belangrijk om te weten: Onze Advieslijn en Ledenadministratie zijn in de zomervakantie gesloten van23 juli t/m 22 augustus. Tijdens deze periode is BalansAdvies alleen via het contactformulier bereikbaar.
Tot 23 juli kun je met al je vragen natuurlijk nog gewoon terecht bij onze Advieslijn. We zijn iedere werkdag geopend van 10.00 tot 13.00 uur. 030 – 2255050.
Na de zomervakantie staan de vrijwilligers en het team van Balans weer uitgerust voor je klaar.
'Onze' Karin van Ooijen wint VriendenLoterij passieprijs 2021
UWLOGO
 
 Balans-medewerker Karin van Ooijen is in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse uitreiking van de vrijwilligersprijzen van Vereniging NOV. Lees hier waarom zij genomineerd werd en hoe Balans het gewonnen geldbedrag gaat inzetten om ouders nog beter te ondersteunen.
 
Pleidooi voor 'lastige' ouders
UWLOGO
 
Karin van Ooijen is regio-coördinator bij Balans. En moeder van twee zoons die hoogbegaafd zijn en (gedeeltelijk) thuiszitter. Door haar persoonlijke ervaring met onderwijs en hulpverlening heeft zij veel kennis opgedaan. Deze kennis zet ze (ook bij Balans) in om andere ouders te helpen. Vanuit haar eigen ervaring en de vele verhalen van ouders die zij inmiddels kent, schreef zij dit ‘pleidooi voor lastige ouders’. Zij schreef dit blog begin 2018, maar het is nog steeds actueel.
Webinars over ADHD en druk gedrag
 
Balans organiseert op dit moment een serie Webinars over ADHD en druk gedrag. We kunnen deze Webinars met boeiende sprekers organiseren dankzij subsidie van ZonMW. Na de zomervakantie organiseren we nog drie Webinars in deze serie. Eén over behandeling van ADHD en druk gedrag, een Webinar over ADD en een Webinar over pubers met ADHD en druk gedrag. Kijk voor meer informatie in de Agenda op Balansdigitaal.nl Let op! Er is een maximum aantal deelnemers. Dus meld je snel aan. Vol = Vol!

In juni organiseerden we een Webinar over ADHD en druk gedrag in de klas, met psycholoog Anouck Staff (foto). Hier vind je een korte impressie.
 

Wanneer stress een kind gaat schaden
UWLOGO
 
 
Stress hoort bij het leven en heeft ook een functie – het kan je bijvoorbeeld snel gereed maken om te vluchten wanneer er gevaar dreigt. Maar als je bijna voortdurend stress ervaart, kan dat zeer schadelijk zijn. We spreken dan van toxische (letterlijk: giftige) stress.
Op 26 april gaf Wanda Glebbeek voor Balans een webinar over toxische stress. Lees hier een korte terugblik, inclusief links voor wie meer wil weten.
 
Leesproblemen op de basisschool: antwoord op vragen van ouders
 
Waarom duurt het zo ‘lang’ voor een kind dat problemen heeft met leren lezen door mag voor hulp naar de dyslexiezorg? Kan mijn kind bij bijzondere omstandigheden eerder hulp krijgen van de dyslexiezorg? En hoe kan het dat de dyslexiebehandelaar dan nog niet zeker weet of mijn kind dyslexie heeft?
Dat kun je lezen in dit artikel, gemaakt door Balans in samenwerking met Dyslexiecentraal.nl. Dit omdat we veel vragen krijgen van ouders over het doorverwijzen naar de dyslexiezorg.
Balans is een van de partners in het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie. De website van het Stimuleringsprogramma is dyslexiecentraal.nl. Daar vind je alle informatie handig bij elkaar, met ook duidelijke filmpjes en handige tools.
 
Dyslexiesoftware voor thuis of op school
UWLOGO

Balans is er blij mee dat er adverteerders zijn om producten en diensten onder de aandacht te brengen die interessant zijn voor de lezers van onze nieuwsbrief. Met deze betaalde advertenties steunen zij ook onze vereniging Balans.
 
Zo wil de nieuwe leverancier van SprintPlus onze lezers erop attenderen dat deze software nog steeds op de markt is en in Nederland nu geleverd wordt door rdgKompagne. Dus als lezen jou of je kind extra moeite kost, kan dyslexiesoftware voor thuis of op school mogelijk interessant zijn. Klik dan eens op de banner van hun advertentie. De orthopedagogen van rdgKompagne laten regelmatig via vrijblijvende Webinars zien wat er met hun compenserende software mogelijk is.
Advies van Balans is dat je altijd breed moet kijken naar wat er te koop en mogelijk is op dit gebied. Welk hulpmiddel geschikt is, hangt altijd af van persoonlijke voorkeur en van de vraag welke tools van een hulpmiddel voor jou nodig of handig zijn. Wil je meer weten over dyslexiehulpmiddelen? Er zijn best veel mogelijkheden en hier vind je ze bij ons op de website.
Word nu lid van Balans!
UWLOGO
 
 
Als lid van Balans krijg je natuurlijk Balans Magazine, maar Balans is veel meer dan dat! Al ruim dertig jaar krijgen tienduizenden ouders steun van Balans als vereniging voor en van ouders. Om de juiste hulp en ondersteuning te vinden, ook voor jouw kind. Om eindelijk begrip en erkenning te krijgen van anderen die hetzelfde meemaken als jij. En om met elkaar actie te voeren voor betere voorzieningen. Voor een beter perspectief voor ieder gezin!
 
‘Het was een enorme steun in de rug, dat een instituut als Balans me adviseerde mijn droom na te jagen. Op dat moment besloot ik, ik ga het doen en het gaat me lukken. Ook mijn eigen moeder heeft veel gehad aan Balans. Informatie, de zekerheid dat ze het goede deed door achter mij te blijven staan en dat er groeimogelijkheden voor mij bestonden.’
Tineke Verdoes, Balanslid, heeft zelf dyslexie, is remedial teacher en moeder van drie tieners (van wie twee ook dyslexie hebben).

Word nu ook lid van Balans!
 
'In zijn eigen tijd en ruimte'
UWLOGO

‘Neurospeciale kinderen’ zijn kinderen die op hun eigen manier voelen, denken, doen en leren en onze speciale aandacht nodig hebben. Hoe bied je neurospeciale kinderen de ruimte en het houvast om zich te kunnen ontwikkelen - met respect voor hun neurospecialiteit maar zonder gedragsproblemen? Dat is de vraag waar het om draait in het nieuwe boek Neurospeciale kinderen begrijpen en begeleiden van Anneke Groot.

Lees hier onze bespreking van dit boek.
 
UWLOGO



Stuur deze nieuwsbrief door!
Ken jij andere ouders, leerkrachten of (jeugd)zorgwerkers die Balans nog niet kennen? Stuur deze Nieuwsbrief dan door, zodat nog meer mensen van onze informatie en kennis kunnen profiteren en wij van die van hen!​
 

Adverteren in BalansMagazine, BalansNieuwsbrief
Wil jij adverteren in Balans Magazine of in deze BalansNieuwsbrief die maandelijks verschijnt, klik dan hier​
 
Redactie BalansNieuwsbrief: Anouk van Westerloo, Marcel Reining, Joli Luijckx, Claudette Nouris,
Karin van Ooijen, Jurgen Breeman​​
 
Oudervereniging BALANS
Kosterijland 7
3981 AJ Bunnik

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens