Win het boek 'Gewoon Speciaal' van 'meester Bart'!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NIEUWSBRIEF VAN BALANS, VERENIGING VOOR OUDERS • JANUARI 2022
  Lees online  |  Afmelden
Balans
ADVERTENTIE
UWLOGO
Praktijkverhaal uit het speciaal onderwijs
Ongeveer twee jaar geleden kwam ik op Linkedin de verhalen van 'meester Bart' tegen. Deze raken mij enorm. Ze geven zo goed weer 'hoe het ook kan' en hoe het naar mijn idee zou moeten. Bart heeft een enorm pedagogisch inzicht en kan goed op zichzelf reflecteren. Daarnaast is hij begripvol en betrokken bij zijn leerlingen. Ik zou onze jongens zonder aarzeling aan hem durven toevertrouwen.

Ik gun ieder kind een 'meester Bart', zowel in het regulier als op het speciaal onderwijs. Daarom ben ik blij dat Balans aandacht besteedt aan zijn boek 'Gewoon Speciaal, kijken vanuit kindperspectief', waarin de leerzame verhalen zijn gebundeld. Lees hier één van zijn verhalen: 'Telefoongesprek met een moeder', volg Bart op Linkedin en... koop zijn boek! Als ouder, als leerkracht, voor jezelf, of om cadeau te geven. Want iedereen zou dit boek moeten lezen.

Karin van Ooijen, regio-coördinator bij Balans en moeder van twee zoons die een eigen weg volgen in hun ontwikkeling.
   


    Winactie boek 'Gewoon Speciaal'

We mogen van de uitgever (Taleswapper) 1 boek van Bart weggeven! Wil jij kans maken? Dat kan als je lid bent (of nu wordt) van Balans. Stuur een mail met waarom jij dit boek zo graag wilt winnen naar: evenement@balansdigitaal.nl o.v.v. 'Gewoon speciaal'.
Webinars van Balans: rekenproblemen en dyscalculie
UWLOGO
 
Ook in februari organiseert Balans weer verschillende interessante Webinars. Zoals op 16 februari een Webinar over rekenproblemen en dyscalculie met Emeritus Hoogleraar Wied en Orthopedagoog Cecile Ruijssenaars. Tijdens het Webinar zullen zij aan de hand van casussen ingaan op de invloed die rekenproblemen hebben op het dagelijks functioneren. En op de manier waarop zo vroegtijdig mogelijk hulp is te geven bij een (dreigend) rekenprobleem.

Voor leden van Balans en Mama Vita is deelname gratis (Dus word snel lid!)

Kijk voor meer informatie of aanmelden in Eventbrite. In onze agenda vind je ook andere Webinars die we de komende tijd organiseren over uiteenlopende onderwerpen. 
Kritiek op je opvoeding en onbegrip in je omgeving
 

‘Doe hem maar een week bij mij, dan zal ik hem leren luisteren!’ Of: ‘Je hebt haar gewoon verwend, dit gedrag is je eigen schuld!’

Veel ouders van kinderen die net even andere of wat extra ondersteuning nodig hebben, herkennen deze opmerkingen. Hoe ga je om met deze kritiek en onbegrip?
Manon Wennink - bestuurslid van Balans, voorzitter bestuur Mama Vita, ervaringsdeskundige ouder en coach - schreef er een blog over vol met handige tips.

Lees het hier

    
Advieslijn Balans nu ook op dinsdagavond open
UWLOGO
 
‘Wat onhandig dat ik jullie alleen kan bellen op werkdagen. Ik bel liever ’s avonds.’ Dat hoorden we regelmatig terug van ouders die de advieslijn van Balans belden. Voor ons was dit reden om de openingstijden aan te passen. Daarom zijn we nu ook op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur telefonisch te bereiken. Op de andere dagen is dat van 10 tot 13 uur.
Als je onze advieslijn belt, krijg je altijd een ervaringsdeskundige ouder aan de telefoon die graag met je meedenkt. Dus, heb je een vraag over passend onderwijs of zoek je passende hulp voor je kind? Zoek je een ontwikkelplek of passende zwemschool? Neem contact op met BalansAdvies. Dit kan ook via het contactformulier. Dat kun je op ieder moment van de dag invullen.
Hier vind je alle informatie over onze advieslijn: https://balansdigitaal.nl/balans-advies/advieslijn/

Wat reacties van ouders die de advieslijn belden:
'Ik ben niet 1, maar wel 10 stappen verder gekomen!'
'Ik had niet gedacht hier zóveel aan te hebben!' 
Oproep Accare
UWLOGO
 
Accare is een universitaire instelling. Dat betekent dat zij onderzoek doen. Zij bekijken op welke manier hun behandelingen helpen. Ook zoeken ze uit hoe het komt dat mensen psychische problemen krijgen.
Op dit moment zijn zij op zoek naar deelnemers tussen de 11 en 18 jaar voor de onderzoeken SCODA ('wat gaat er precies anders in de hersenen van jongeren met gedragsproblemen?') en VANTASTIC ('helpen voedingssupplementen bij jongeren die prikkelbaar, snel geïrriteerd of snel boos zijn?').

Lees hier meer over de onderzoeken.
Petitie vergeten kind
UWLOGO
 
In 2020 zaten er 1.814 kinderen voor korte of langere tijd in de gesloten jeugdzorg. Dat het opsluiten van kinderen zeer traumatisch is, zien we in de documentaire ‘Jason’. Vind jij ook dat gesloten jeugdzorg moet stoppen? Teken dan de petitie van @hetvergetenkind

https://www.hetvergetenkind.nl/week-van-het-vergeten-kind/2022/jason
'Voeding kan bijdragen aan het temperen van ADHD-eigenschappen'
 
Zestig procent van de kinderen met ADHD laat grote gedragsverbeteringen zien na het volgen van het fewfoodsdieet. Dat blijkt uit de BRAIN-studie van Wageningen University & Research, die hierover onlangs de eerste resultaten naar buiten bracht.
De opbrengst stemt Rob Pereira tevreden. De kinderarts, voorzitter van Impuls & Woortblind en lid van het Expertteam van Balans, is betrokken bij de BRAIN-Studie en durft de stelling gerust aan: ‘Voeding kan bijdragen aan het temperen van ADHD-eigenschappen.’
Beatrice Keunen, hoofdredacteur van Balans Magazine, had een gesprek met deze medische ‘terriër’, over het vinden van oplossingen voor kinderen die last hebben van hun ADHD.  Lees hier het volledige artikel.
 
UWLOGO
 
Word lid, volg onze webinars gratis of met korting en steun onze lobby!
Algemene Ledenvergadering van Balans op 12 februari: kom ook en praat mee!
UWLOGO

Als lid van Balans kun je zaterdag 12 februari 2022 deelnemen aan de Algemene Ledenvergadering van de vereniging. Online, via ZOOM, tussen 11.00 en 12.00 uur.
Op de website van Balans kun je de agenda downloaden.
Aanmelden gaat via dit aanmeldformulier.

Kom ook en praat mee!
Volg Balans op social media
UWLOGO
 
Wij delen dagelijks interessante artikelen en activiteiten op onze social media. Volg jij ons al op Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram en Youtube
Oudervereniging BALANS
Kosterijland 7
3981 AJ Bunnik

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens