5 t/m 13 maart: Week van de Hoogbegaafdheid. Ook Balans besteedt er aandacht aan!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NIEUWSBRIEF VAN BALANS, VERENIGING VOOR OUDERS • FEBRUARI 2022
  Lees online  |  Afmelden
Balans
Balans-activiteiten in de Week van de Hoogbegaafdheid, 5 t/m 13 maart 2022
UWLOGO
 
Het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid is het doel van de ‘Week van de Hoogbegaafdheid’, die dit jaar voor de zevende keer plaatsvindt. Hoogbegaafdheid komt overal voor. Ongeveer 2% van de bevolking is hoogbegaafd; dat is 1 op de 50 mensen.
 
Balans deelt in die week elke dag een post, quote, artikel of filmpje over hoogbegaafdheid. Ook hebben we een Podcast opgenomen met wetenschapper (en oprichter van het Kenniscentrum makkelijk lerenden) Willy de Heer. We mogen van Willy ook drie boeken weggeven. Wil je kans maken? Luister dan naar de podcast!
 
Loek Zonnenberg deed onderzoek naar (de noodzaak van) voltijds hoogbegaafdenonderwijs. ‘Situatieanalyse voltijd primair onderwijs voor hoogbegaafden in Nederland’. Voor Balans verzorgt hij op 8 maart 2022 een webinar, waarin hij de resultaten toelicht. Klik hier voor meer informatie en aanmelden
 
Lees in dit bericht meer over alle Balans-activiteiten in de Week van de Hoogbegaafdheid:
https://balansdigitaal.nl/ontwikkelingsproblemen/balans-activiteiten-week-van-de-hoogbegaafdheid-5t-m13-maart-2022/

Ga naar www.weekvandehoogbegaafdheid.nl en www.weekvandehoogbegaafdheid.be om te zien wat anderen organiseren ter gelegenheid van deze Week.

 
Digitale lesboeken beschikbaar voor leerling met dyslexie? Vul de enquête in!
UWLOGO
 
Balans krijgt - net als de andere partners van Dyslexiecentraal - zeer regelmatig berichten over digitale lesboeken voor leerlingen met leesproblemen of dyslexie die niet beschikbaar zijn. Ook zijn er klachten over hoe de boeken worden voorgelezen in de voorleessoftware. We willen daarom onderzoeken hoe groot dit probleem voor leerlingen in de praktijk is. Daarom vragen we ouders, leerlingen, dyslexiecoördinatoren, docenten en alle anderen die werken met leerlingen die gebruikmaken van digitale lesboeken, om hun ervaringen met ons te delen.
Dit kan door de enquête in te vullen:  
Dit is ons nieuwsbericht:
https://balansdigitaal.nl/ontwikkelingsproblemen/enquete-beschikbaarheid-digitale-lesboeken-bij-leesproblemen-of-dyslexie/
 
Ouderbetrokkenheid: de onmisbare rol van ouders in het succes van kinderen
Soms is het lastig om goed samen te werken. Zowel voor de school als voor ouders. Vooral als een kind extra hulp of ondersteuning nodig heeft. Balans vindt goede samenwerking tussen school en ouders heel belangrijk. Daarom zetten we ons hier actief voor in en werken we aan de ontwikkeling van goede trainingen, handige tools en praktische tips.

 


Project ‘Samen met plezier naar school’ van Balans

Binnenkort start Balans op een school in de provincie Groningen met een pilot ‘Samen met plezier naar school’. Bij deze bijeenkomsten gaat het over goede samenwerking tussen ouders en school. Balans werkt bij dit project samen met Noëlle Pameijer en Chris Voorpostel. Zij hebben de afgelopen periode ervaringsdeskundige ouders opgeleid tot trainers ‘Samen naar school’.

Fenna Mulder, vrijwilliger van Balans, volgde de 'Train de trainer' opleiding ‘Samen met plezier naar school’. Hier vertelt ze over haar ervaring met de training en het onderwijs voor haar zoon met DCD: https://balansdigitaal.nl/onderwijs/training-met-plezier-naar-school/





Deze trainers gaan bijeenkomsten organiseren op scholen voor zowel ouders als onderwijs over goede samenwerking. De training ouderbetrokkenheid is volgens de principes die Noëlle Pameijer, bekend van het handelingsgericht werken, heeft beschreven in haar boek ‘Met plezier naar school! De onmisbare rol van ouders in het succes van kinderen’.

Kijk hier voor meer informatie over het boek:
https://uitgeverijpica.nl/titels/verwacht/met-plezier-naar-school-pica



    

Winactie!

Balans mag van uitgeverij Pica 2 boeken beschikbaar stellen voor lezers van onze nieuwsbrief die lid zijn of nu lid worden van Balans. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar evenement@balansdigitaal.nl onder vermelding van 'Samen naar school'. Schrijf in de mail, naast je adres, ook waarom je het boek zo graag wilt winnen. 
Actief raadslid Oosterhout dient motie in over sociale veiligheid
UWLOGO
 
De lobbyverhalen die we bij Balans vertellen, gaan vaak over de landelijke politiek. Toch spelen er ook in de regio's heel veel belangrijke zaken waarbij we vanuit Balans graag bijdragen aan betere jeugdhulp, onderwijs en natuurlijk sociale veiligheid. Zo had onze perswoordvoerder Joli Luijckx naar aanleiding van ons rapport 'Ieder kind overal veilig' contact met de gemeente Oosterhout, over regionale knelpunten op dat gebied.
Lees hier hoe gemeenteraadslid Guus Beenhakker (D66) dit heeft opgepakt. 
 
(ADVERTENTIE)
Succes MEMO Timer testactie en korting voor leden!
In oktober riep rdgKompagne de hulp in van leden van Balans bij het testen van de MEMO Timer. Deze test-en-win actie was een groot succes! De testers deelden mooie, ontroerende en soms komische ervaringen:
  • “Het werkt, hoe simpel kan het zijn. Het geeft zoveel meer rust in huis.”
  • “We praten in huis nu steeds meer in ‘hoeveel lampjes duurt het nog?'”
  • “Geen vragen meer als ‘hoe lang nog…?’, ‘moeten we al weg?’ en geen gehaast gevoel/onrust meer.”
  • “Door de timer in het zicht te zetten was hij meer gefocust op de activiteit zelf.”
  • “Opeens zijn de meeste werkjes op tijd af, gaat het scherm vanzelf uit bij het alarm en is op tijd komen naar school een stuk rustiger.”
  • “Uiteindelijk zette ze hem ook aan als ik ging douchen want als zij 15 minuten heeft dan moest ik dat ook doen…”
Lees de hele verhalen op lineairetijd.nl/ervaringen. De winnaars krijgen binnenkort bericht.




Let op,

korting voor leden van Balans!


Als extra blijk van dank, en om deze timers samen meer bekend te maken, mag rdgKompagne exclusief aan leden van Balans 25% korting geven op de aanschaf van een MEMO Timer! Je kan hiervoor een kortingscode aanvragen door een mailtje te sturen naar evenement@balansdigitaal.nl onder vermelding van ‘Kortingscode MEMO Timers’ en je Balans-lidnummer. Met deze code kun je de MEMO Timer bestellen in de webshop van rdgKompagne.

(Weet je je lidnummer niet? Dan kun je dit opvragen via ledenadministratie@balansdigitaal.nl)
    


Webinar


Wil je meer weten over de toepassingen van de MEMO Timer en de andere hulpmiddelen die gebaseerd zijn op lineaire tijd? Volg dan op 15 maart het webinar van rdgKompagne.
 
Autismespecialist winnares VROEG-prijs!
UWLOGO
 
Iris Servatius-Oosterling is uitgeroepen tot winnares van de VROEG-prijs 2022. Zij sleepte uiteindelijk de meeste van de ruim 1500 stemmen in de wacht. De winnares stond aan de wieg van het Landelijke Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind.

Lees meer
 
(ADVERTORIAL)

ITvitae verzorgt ICT-opleidingen inclusief coaching en baanbemiddeling voor jongeren met autisme of hoogbegaafdheid en voor iedereen die baat heeft bij onze lesmethodiek. Het merendeel van onze studenten is uitgevallen in het reguliere onderwijs. ITvitae biedt perspectief. In kleine lesgroepen (10-14) gelijkgestemden wordt gewerkt aan een ICT-specialisatie. Doel is een duurzame baan als ICT-professional. ITvitae helpt je daarbij.
 
Maak nu kennis met ITvitae en meld je aan voor de online Open Dag op zaterdag 12 maart. Je hoort alles over onze opleidingsprogramma’s, (oud)studenten delen hun ervaring en via de chat is er volop ruimte voor het stellen van vragen: itvitae.nl/infodag

20 maart: Nationale Breindag 2022
UWLOGO
 
Anno 2022 zien we steeds meer gevallen van geestelijke problemen zoals depressie, burnout en dementie.
De Nationale Breindag wil bewustwording en aandacht voor onze mentale gezondheid.

Lees hier meer.
 
UWLOGO
 
Word lid, volg onze webinars gratis of met korting en steun onze lobby!
Oudervereniging BALANS
Kosterijland 7
3981 AJ Bunnik

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens