Mooi en gevoelig boek 'De thuiszittersklas': winactie en kortingsactie voor leden van Balans
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NIEUWSBRIEF VAN BALANS, VERENIGING VOOR OUDERS • APRIL 2022
  Lees online  |  Afmelden
Balans
(ADVERTENTIE)
'Benader Thuiszittersproblematiek als pedagogisch vraagstuk!'
Martin Schravesande is, zoals hij het zelf noemt, leerkracht voor thuiszitters en opengeestig pedagoog.
Martin geeft trainingen over uitvalpreventie en het pedagogisch klimaat. Daarnaast is hij auteur van het boek
De thuiszittersklas, op zoek naar de wil om te leren.
Balans en MamaVita stelden Martin 10 vragen over zijn persoonlijke drijfveer om zich juist in te zetten voor thuiszitters. Lees hier zijn bevlogen antwoorden.
 

Kortingsactie boek 'De thuiszittersklas' voor leden Balans

Martin Schravesande schreef een mooi en gevoelig boek over zijn experiment met een thuiszittersklas in het oosten van het land. Zou hij de vastgelopen wil van zijn leerlingen weer op gang kunnen brengen?
De thuiszittersklas is een inspirerend, goudeerlijk, kwetsbaar en persoonlijk verhaal van een leraar die thuiszitters blijft benaderen als een raadsel en het een voorrecht vindt om mee te helpen deze op te lossen. Dit boek is een aanrader om te lezen voor alle onderwijsprofessionals en ouders van kinderen met een ondersteuningsbehoefte.

Stuur een mail met de naam waaronder je lid bent van Balans en je adres naar uitgeverij van Gennep:  info@vangennep-boeken.nl. De uitgeverij stuurt dan een factuur en het boek naar je toe. Je betaalt dan €15,00 voor het boek en €3,00 verzendkosten. Op vertoon van deze nieuwsbrief is het boek in de boekhandel ook te koop voor de actieprijs van €15,00.



    

Winactie boek 'De thuiszittersklas'

Balans mag van uitgeverij Van Gennep maar liefst 10 boeken van Martin Schravesande weggeven. Je kunt meedoen aan de winactie als je lid bent van Balans of nu lid wordt.
Stuur een mail naar evenement@balansdigitaal.nl met daarin je adresgegevens en vertel kort waarom jij graag het boek wilt winnen.
Eindexamennieuws en tips
UWLOGO
 
De centrale eindexamens beginnen op 12 mei 2022. De spanning begint langzaam op te lopen en we horen al van veel leerlingen die hard aan het leren zijn. En Balans wenst iedereen alvast heel veel succes! Maar we hebben ook het laatste examennieuws en handige tips.
Want, ook dit jaar gelden er weer speciale aanpassingen bij de eindexamens. Je leest er alles over op de website van Ouders & Onderwijs: https://oudersenonderwijs.nl/nieuws/wijzigingen-eindexamens-voortgezet-onderwijs/


       Mondelinge Staatsexamens: hoe werkt dat?

Veel leerlingen op een voortgezet speciaal onderwijs school (vso), leerlingen van particuliere scholen en jongeren die niet verbonden zijn aan een school doen niet mee met de reguliere eindexamens. Speciaal voor hen zijn er Staatsexamens waarmee zij toch een diploma of certificaten kunnen halen. Het College voor Toetsen en Examens (CvtE) heeft een duidelijk filmpje en brochure gemaakt over hoe zo'n mondeling examen precies gaat. Fijn om te kijken, omdat veel kandidaten zo'n mondeling examen extra spannend vinden. 
Lees meer



Leren voor je eindexamens met dyslexie


Het examenjaar is, zeker voor leerlingen met leesproblemen of dyslexie, een spannende en moeilijke tijd.
Er wordt van je verwacht dat je in een korte periode heel veel stof in je hoofd stampt. En het lezen van veel boeken is, of je het nu leuk vindt of niet, onvermijdelijk. Toch zijn er ook andere manieren om te leren voor het eindexamen.
Micha Proper heeft zelf dyslexie en leerde in zijn middelbare schooltijd veel met filmpjes op YouTube. Hij miste echter een allesoverkoepelend videoplatform met uitlegvideo’s van álle examenonderwerpen, van álle vakken, allemaal bij elkaar. Na zijn examens richtte hij daarom Digistudies op: een online examentraining /
e-learningplatform met uitlegvideo’s van de examenstof.

Lees hier meer over Digistudies en hoe je via Balans 25% korting kunt krijgen op hun uitlegvideo’s.
Op weg naar inclusief onderwijs
UWLOGO
 Petra de Blok (l) en Tineke Timmerman (r) namen deel aan de OCW-bijeenkomst over inclusief onderwijs
 
Inclusief onderwijs is een van de verbeterpunten op de verbeteragenda passend onderwijs. Maar hoe moet inclusief onderwijs er eigenlijk uitzien? En welke route moeten we daarvoor met zijn allen gaan? Op 6 april zijn Petra de Blok en Tineke Timmerman namens Balans naar een bijeenkomst georganiseerd door het Ministerie van Onderwijs geweest over dit onderwerp. Lees hier een korte impressie van de bijeenkomst geschreven door Tineke en Petra. En bekijk het onderzoek wat zij hebben gedaan onder ouders naar hun visie over inclusief onderwijs. 
Moeder van hoogbegaafde zoon over hun intense reis
UWLOGO
 
Marije Hofland is moeder van een hoogbegaafde zoon, Dani (11), met een schooltrauma. Ze is schrijver van het boek Een intense reis, waarin ze open vertelt over hun persoonlijke zoektocht naar passend onderwijs, een positiever zelfbeeld, hulp en herstel van dit schooltrauma. Ook heeft ze op haar website, eenintensereis.nl, een podcast, waarbij ze dieper ingaat op de verschillende onderwerpen die in haar boek naar voren komen. In de nieuwste BalansMagazine die eind maart verschenen is staat een interview met deze bijzondere moeder. Speciaal voor de aankomende meivakantie geven we onze nieuwsbrieflezers dit artikel cadeau.
Lees het artikel hier: https://balansdigitaal.nl/kennisbank/onderwijs/onderwijs-ervaringsverhalen-en-vlogs/ik-had-meer-naar-mijn-intuitie-moeten-luisteren/



    
Winactie 'Een intense reis'

Speciaal voor Balansleden mogen we van uitgeverij SWP drie exemplaren van het boek Een intense reis van Marije Hofland cadeau geven.
Dus ben je lid of word je nu lid en wil je kans maken om het boek te winnen? Stuur dan een mail met als onderwerp Intense reis en met je naam en adresgegevens naar evenement@balansdigitaal.nl
 
(ADVERTORIAL)

ITvitae is gespecialiseerd in het opleiden en bemiddelen van jongeren met autisme of hoogbegaafdheid en iedereen die baat heeft bij onze lesmethodiek. Het merendeel van onze studenten is uitgevallen in het reguliere onderwijs. ITvitae biedt perspectief met passende ICT-opleidingen in kleine lesgroepen. Een diploma voor deelname is niet vereist. Er zijn momenteel 100.000 ICT-vacatures.
Om meer meisjes enthousiast te maken voor een carrière in de IT verleent Driessen Foundation een aantal studieleningen voor ons nieuwe Java Software Developer traject. Een geweldige kans op een mooi opleidingsprogramma en uitzicht op een baan bij een geschikte werkgever.

Meiden, pak deze kans! itvitae.nl/meermeiden
Ben je nog geen lid van Balans? En wil je in het vervolg altijd BalansMagazine ontvangen en alle mooie artikelen lezen? Gratis of met korting deelnemen aan onze webinars en evenementen? En natuurlijk Balans steunen in de lobby en belangenbehartiging?
Klik dan hier voor meer informatie en om je aan te melden.



     Doneren kan ook!

Wil je liever een donatie doen? Dat kan ook! En gaat heel simpel via onze website. Klik op de afbeelding om op de doneer-pagina te komen. 
Wist je dat Balans ook een tijdschrift maakt speciaal voor kinderen vanaf ongeveer 7 tot 14 jaar? En dat je als lid van Balans bij je BalansMagazine voor maar 18 euro vier keer per jaar dit tijdschrift voor je kinderen kunt ontvangen?

BalansKIDS is een tijdschrift gemaakt voor en door kinderen vol interviews met kinderen, tips voor bijvoorbeeld omgaan met pesten, boekentips, moppen, raadsels en prijsvragen.
Lid worden kan door een mail te sturen naar ledenadministratie@balansdigitaal.nl.

Liever eerst een proefnummer?
Wil je eerst een keer een proefnummer ontvangen? Stuur dan een mail naar evenement@balansdigitaal.nl o.v.v. proefnummer BalansKIDS. Vermeld ook je adresgegevens in de mail.
Webinars van Balans in mei: gratis voor leden van Balans!
UWLOGO
 
Deze maand organiseert Balans verschillende webinars:
  • Op 16 mei autisme en gehechtheid volgens de Loekemeijermethode
  • Op 17 mei omgaan met onzekerheid en faalangst bij dyslexie en dyscalculie met orthopedagoog-generalist Jojanneke van der Beek
  • Op 18 mei druk gedrag of ADHD met Kinder- en jeugdpsychiater Monique Verburg
Deelname is gratis voor leden van Balans. Kijk voor inschrijven en meer informatie in de agenda op de website van Balans. https://balansdigitaal.nl/agenda/
BalansAdvies gesloten tijdens de meivakantie
UWLOGO
 
Vanaf 25 april tot en met 8 mei 2022 zijn we een weekje dicht vanwege de meivakantie. Maar ook dan kun je wel een vraag stellen via het contactformulier of een terugbelverzoek inspreken. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Openingstijden na de vakantie
Na de meivakantie is de telefonische advieslijn van Balans weer gewoon bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur. En op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur via telefoonnummer 030 - 225 50 50 (keuzeoptie 3). Is de lijn in gesprek of bel je buiten deze openingstijden? Spreek een terugbelverzoek in via het bandje. Of stel je vraag via het contactformulier.


Je kunt contact opnemen met Balans met al je vragen over (niet) passend onderwijs of over het regelen van hulp voor jouw kind. Ben je op zoek naar een behandelaar, ontwikkelplek of zwemschool? Dan is het fijn te kunnen sparren met iemand die jou begrijpt. Hierdoor krijg je vaak weer nieuwe energie en ideeën om jouw kind te helpen.
Oudervereniging BALANS
Kosterijland 7
3981 AJ Bunnik

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens