Voor leden van Balans in Midden-Brabant. Met o.a.: 15-01-24, thema-avond Digitale media en prikkelverwerking
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
NIEUWSBRIEF VAN DE KERNGROEP TILBURG VAN BALANS • NOVEMBER 2023
  Lees online  |  Afmelden
Balans
Nieuws van Balans, Kerngroep Tilburg
Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2023. We blikken terug op het afgelopen jaar en alvast vooruit naar het nieuwe jaar!

Feestdagen staan weer voor de deur
Op de website van Balans vind je handige tips voor bijv. een prikkelarmer Sinterklaasfeest, aftelkalenders voor de decembermaand en prikkeldempende hulpmiddelen voor Oud & Nieuw.

Balans Tilburg aanwezig bij de thema-bijeenkomst DCD op 10 oktober 2023
Al een aantal jaren organiseert Libra revalidatie & audiologie een themabijeenkomst DCD op hun locatie in Eindhoven. DCD staat voor Developmental Coordination Disorder, in het Nederlands vertaald coördinatie- ontwikkelingsstoornis. Deze themabijeenkomst is voor kinderen (vanaf ±8 jaar) en jongeren met DCD met hun ouders, broers en zussen, leerkrachten en alle anderen die betrokken zijn bij de opvoeding, het onderwijs en begeleiding en/of behandeling. 

Het was een boeiende avond met betrokken artsen, ervaringsverhalen en een ervaringscircuit voor de aanwezige deelnemers zodat ook de ouders, broers en zussen, leerkrachten en opvoeders/behandelaars de dagelijkse problemen van iemand met DCD konden ervaren.

Infostand van Balans Tilburg
Balans Tilburg was aanwezig met een infostand waar mensen voor en na het officiële gedeelte van de avond terecht konden met hun vragen en voor informatie, zoals flyers en het BalansKIDS-magazine over DCD en de DCD onderwijskaarten. Ook onze eigen ambassadeur DCD, Guus, was aanwezig in de stand. Voor ouders en kinderen was hij echt een vraagbaak.
Aan hem werd bijvoorbeeld de vraag gesteld of hij wel had kunnen leren autorijden… Ja hoor, gaf hij aan. En zijn broer, ook met DCD, deed het in twee stappen: eerst het rijbewijs halen met een automaat en later ook het rijbewijs voor een gewone auto. Deze jong-volwassenen laten zien en horen, dat je met net iets meer energie en doorzettingsvermogen écht ergens kunt komen.


12 maart 2024 opnieuw!

Heb je deze avond gemist?
Op dinsdag 12 maart 2024 wordt er weer een themabijeenkomst DCD georganiseerd in Tilburg. Meld je aan via de QR-code hieronder:












Thema-avond Digitale media en prikkel-verwerking: 15 januari 2024
Op maandagavond 15 januari 2024 organiseert Balans Tilburg een avond over digitale media en prikkelverwerking. 

Duur? De avond start om 19.30 u en duurt tot 21.00 u.
Voor wie?  Er is plaats voor max. 30 leden van Balans.
Waar?  Kantoor Zorgbelang, Ringbaan Zuid 44, 5022 PN Tilburg.
Klik hier voor de routebeschrijving.
Wat? Melanie Kastelijn van Silence, praktijk voor begeleiding, psychosociale, kinder-, spel- en creatieve therapie, neemt ons mee in het thema digitale media en prikkelverwerking bij neurodiverse kinderen.
Aanmelden?   Graag! Klik hier om je gratis ticket(s) te bestellen
 

Bezoek aan het samenwerkingsverband Primair en Voortgezet onderwijs
Als Balans kerngroep Tilburg hebben we in mei een bezoek gebracht aan het samenwerkingsverband (SWV) Primair Onderwijs Plein013 en afgelopen maand bezochten we het SWV Voortgezet Onderwijs, PortVolio.
We kregen de gelegenheid onszelf als Balans kerngroep Tilburg voor te stellen, waar we voor staan en wat we willen betekenen in de regio en de relatie tot de landelijke oudervereniging Balans.
We brachten het magazine, BalansKIDS en de flyers van Balans met de verschillende aandachtsgebieden naar hen toe, met de mogelijkheid ze te gebruiken in eventuele oudercontacten en meetings met scholen of andere organisaties.

Oudersteunpunt
Het te vormen oudersteunpunt kwam ook aan de orde. Beide samenwerkingsverbanden gaan één oudersteunpunt inrichten. Hoe dit eruit gaat zien, staat op https://www.plein013.nl/ouders/ouder-en-jeugdsteunpunt/ voor het primair onderwijs en https://portvolio.nl/ouders/ voor het voortgezet onderwijs.
Agendatips en handige websites

Tips voor jullie:

1. Schouders
Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders is een platform voor én door ouders van een jong of volwassen zorgkind.

2. Zirav
Praatplaten en illustraties om lastige onderwerpen te bespreken met je kinderen, zoals falen & het maken van fouten om zo de groeimindset te stimuleren.

3. Nederlands Jeugdinstituut
Artikel “Ook geen mobieltjes meer op basisschool”.

Facebook Balans kerngroep Tilburg: volg je ons al op Facebook? Ook daar delen we regelmatig tips en informatie.
 

Dit was de derde nieuwsbrief van Balans kerngroep Tilburg. De nieuwsbrief heeft (nog) geen vaste frequentie qua verzenden. Zodra we weer voldoende interessante onderwerpen, tips of activiteiten hebben, verschijnt de volgende editie!

Het versturen van deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door het landelijk bureau van Balans.
Oudervereniging BALANS
Kosterijland 7
3981 AJ Bunnik

T (030) 225 5050
 
Aanmelden  |   Afmelden
 
Website  |   Contact  |  Doorsturen
 
|  Mijn gegevens